Zimowy piernik

18 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Masło utrzyj z 20 dag cukru i 20 dag miodu, dodając kolejno 4 żółtka, połącz
z  40 dag mąki i  przyprawą piernikową. Dodaj umyte i osuszone rodzynki i skórkę pomarańczową. 2 łyżeczki sody oczyszczonej rozpuść w małej ilości wody, dodaj do ciasta, wymieszaj. Na końcu dodaj delikatnie pianę z ubitych białek, ciasto przełóż do natłuszczonej blachy, piecz 0k. 50 minut w 180″C.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...