Ziemniaki zapiekane z creme fraiche

1 października 2013, dodał: granitova
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 1 kg ziemniaków
– 250 ml creme fraiche (śmietana 18 % zmieszana z 36 % w równych proporcjach)
– 10 dag startego żółtego sera
– masło do wysmarowania formy
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Dobrze umyte, nieobrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić, obrać ze skórki, pokroić w grubą kostkę i zrumienić na patelni na oliwie. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Przyprawić solą i pieprzem. Całość zalać śmietaną zmieszaną z tartym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.