Ziemniaki zapiekane z creme fraiche

1 października 2013, dodał: granitova
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 1 kg ziemniaków
– 250 ml creme fraiche (śmietana 18 % zmieszana z 36 % w równych proporcjach)
– 10 dag startego żółtego sera
– masło do wysmarowania formy
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Dobrze umyte, nieobrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić, obrać ze skórki, pokroić w grubą kostkę i zrumienić na patelni na oliwie. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Przyprawić solą i pieprzem. Całość zalać śmietaną zmieszaną z tartym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...