Ziemniaki zapiekane z creme fraiche

1 października 2013, dodał: granitova
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 1 kg ziemniaków
– 250 ml creme fraiche (śmietana 18 % zmieszana z 36 % w równych proporcjach)
– 10 dag startego żółtego sera
– masło do wysmarowania formy
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Dobrze umyte, nieobrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić, obrać ze skórki, pokroić w grubą kostkę i zrumienić na patelni na oliwie. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Przyprawić solą i pieprzem. Całość zalać śmietaną zmieszaną z tartym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...