Ziemniaki zapiekane z creme fraiche

1 października 2013,
dodał: granitova
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 1 kg ziemniaków
– 250 ml creme fraiche (śmietana 18 % zmieszana z 36 % w równych proporcjach)
– 10 dag startego żółtego sera
– masło do wysmarowania formy
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Dobrze umyte, nieobrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić, obrać ze skórki, pokroić w grubą kostkę i zrumienić na patelni na oliwie. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Przyprawić solą i pieprzem. Całość zalać śmietaną zmieszaną z tartym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....