Ziemniaki z sosem i dodatkami

31 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Ziemniaki gotowane

Sos:
½ kg wieprzowego mięsa bez kości (np. szynka)
2 cebule
1 ogórek kiszony
puszka czerwonej kukurydzy
2 marchewki
½ małego selera
garść suszonych grzybów
smalec do smażenia
sól, pieprz
wegeta pikantna
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 kostka rosołowa

Mięso pokroić w grubą kostkę, wymieszać z przyprawami, podsmażyć na smalcu. Do garnka wlać ½ l wody, wrzucić kostkę rosołową, wrzucić podsmażone mięso, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w grube piórka, dołożyć do mięsa. Grzyby umyć, dołożyć do garnka. Marchew i  selera obrać, pokroić w grubą kostkę też dołożyć do sosu. Po 30 minutach dołożyć ogórka kiszonego pokrojonego w paseczki. Jak już mięso jest miękkie na koniec dodać czerwoną fasolę z puszki. Chwilę podgotować,  zaprawić mąką.

Jako przystawkę proponuję buraczki z patelni lub fasolkę szparagową z masełkiem i bułką.

file1264946924



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...