Ziemniaki z karmelem

19 marca 2011, dodał: Monika
Artykuł zewnętrzny

składniki:

80 dag małych ziemniaków jednakowej wielkości
2 łyżki masła
2 łyżki cukru

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, przestudzić, obrać.
Cukier zrumienić na patelni, dodać masło, wymieszać i włożyć ziemniaki.
Podgrzewać na małym ogniu, potrząsając patelnią tak, aby ziemniaki równo pokryły się karmelem.

Podawać z roladami cielęcymi
(4 porcje)



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...