Ziemniaki z karmelem

19 marca 2011,
dodał: Monika
Artykuł zewnętrzny

składniki:

80 dag małych ziemniaków jednakowej wielkości
2 łyżki masła
2 łyżki cukru

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, przestudzić, obrać.
Cukier zrumienić na patelni, dodać masło, wymieszać i włożyć ziemniaki.
Podgrzewać na małym ogniu, potrząsając patelnią tak, aby ziemniaki równo pokryły się karmelem.

Podawać z roladami cielęcymi
(4 porcje)



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...