Ziemniaki z grzybami Eli

25 października 2010, dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

składniki:

5 dużych ziemniaków
30 dkg grzybów(ja dałam mrożone podgrzybki)
1 cebula
150 ml śmietany kremówki(30%)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól,pieprz
3 łyżki oleju

file1288031430

Ziemniaki porządnie umyć i ugotować w łupinach na pół miękko. Odcedzić, przelać zimną wodą i ostudzić. Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zamrożone grzyby (nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje. Wlać do grzybów śmietanę i gotować aż odparuje i stanie się gęsta.Doprawić solą, pieprzem i ostudzić. Z ziemniaków zciąć wierzchy, wydrążyć środki (zostawić około 1/2 cm z brzegów), połowę wyjętego miąższu pokroić w kostkę. Do grzybów dodać pokrojony miąższ ziemniaków, natkę, sól, pieprz do smaku i wymieszać. Farsz rozłożyć do wydrążonych ziemniaków i piec na grillu (można też w piekarniku) aż ziemniaki będą całkiem miękkie.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
W dzisiejszych czasach, gdy mamy na wyciągnięcie ręki wiele zabiegów upiększających i kosmetyków, warto...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Ostre potrawy i przyprawy podrażniają wyściółkę żołądka. Jeśli jeszcze nie mamy z nim problemów,...
Trening na prawidłowy oddech w czas…
Znajdź miejsce, w którym przez chwilę nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Najlepiej gdy...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Mieliśmy taki problem przy remocie u babci. Przede wszystkim trzeba było zapewnić tam wygodę...