Ziemniaki z grzybami Eli

25 października 2010,
dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

składniki:

5 dużych ziemniaków
30 dkg grzybów(ja dałam mrożone podgrzybki)
1 cebula
150 ml śmietany kremówki(30%)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól,pieprz
3 łyżki oleju

file1288031430

Ziemniaki porządnie umyć i ugotować w łupinach na pół miękko. Odcedzić, przelać zimną wodą i ostudzić. Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zamrożone grzyby (nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje. Wlać do grzybów śmietanę i gotować aż odparuje i stanie się gęsta.Doprawić solą, pieprzem i ostudzić. Z ziemniaków zciąć wierzchy, wydrążyć środki (zostawić około 1/2 cm z brzegów), połowę wyjętego miąższu pokroić w kostkę. Do grzybów dodać pokrojony miąższ ziemniaków, natkę, sól, pieprz do smaku i wymieszać. Farsz rozłożyć do wydrążonych ziemniaków i piec na grillu (można też w piekarniku) aż ziemniaki będą całkiem miękkie.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...