Ziemniaki z grilla z sosem czosnkowym

29 kwietnia 2011, dodał: karollkaa15
Artykuł zewnętrzny

Potrawa dla 5 osób

  • 10 ziemniaków
  • boczek w plasterkach (jeden plasterek na jednego ziemniaka)
  • 1/2 kostki masła
  • sól
  • przyprawa do ziemniaków
  • 2 jogurty naturalne
  • 4 ząbki czosnku
  • koperek
  • folia aluminiowa
  • majonez

Przygotowanie : Obierz ziemniaki, dokładnie je opłucz i gotuj przez około 15 minut. Po wyjęciu z wody, osusz  je a następnie każdego ziemniaka przekrój na pół, posmaruj masłem, po czym połóż na nie boczek. Dla smaku posyp ziemniaki przyprawą, odrobioną soli oraz koperkiem. Złączone już połówki owiń w folię aluminiową i połóż na grilla. Piecz przez około 30 minut. W tym czasie wykonaj sos czosnkowy. Do miseczki wlej jogurty, dodaj do nich 3 łyżki majonezu, czosnek (możesz przecisnąć go przez praskę lub posiekać), oraz szczyptę soli i pieprzu dla smaku. Kiedy ziemniaki będą gotowe, wyjmij je z foli i polej przygotowanym wcześniej sosem.

Smacznego ;) !

file1301506812



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz