Ziemniaki z białym serem

10 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 ziemniaki /80 dag/,
  • 10 dag białego ser twarogowego,
  • 1 drobno posiekana cebula /7 dag/,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
  • 1 łyżeczka klasycznej przyprawy do grilla Prymat,
  • sól, pieprz czarny mielony Prymat

Przyrządzanie:

Ser rozetrzeć z cebulą, szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ziemniaki starannie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć i natrzeć solą i przyprawą do grilla Prymat. Każdy owinąć w folię aluminiową wysmarowaną masłem i włożyć między węgle w grillu. Piec 40-50 min, do miękkości. Następnie odwinąć z folii, przekroić na pół i wyjąć łyżeczką część miąższu, pozostawiając dość grube ścianki. Masę serową rozetrzeć z wyjętym miąższem i napełnić tą masą wydrążone ziemniaki.
Podawać do mięs lub ryb z grilla.

www.prymat.pl