Ziemniaki z białym serem
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 4 ziemniaki /80 dag/,
- 10 dag białego ser twarogowego,
- 1 drobno posiekana cebula /7 dag/,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki masła,
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
- 1 łyżeczka klasycznej przyprawy do grilla Prymat,
- sól, pieprz czarny mielony Prymat
Przyrządzanie:
Ser rozetrzeć z cebulą, szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ziemniaki starannie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć i natrzeć solą i przyprawą do grilla Prymat. Każdy owinąć w folię aluminiową wysmarowaną masłem i włożyć między węgle w grillu. Piec 40-50 min, do miękkości. Następnie odwinąć z folii, przekroić na pół i wyjąć łyżeczką część miąższu, pozostawiając dość grube ścianki. Masę serową rozetrzeć z wyjętym miąższem i napełnić tą masą wydrążone ziemniaki.
Podawać do mięs lub ryb z grilla.
www.prymat.pl