Ziemniaki w winie

15 listopada 2010, dodał: Milena
Artykuł zewnętrzny

składniki:


500 g ziemniaków
4 selery
4 jabłka
olej
1/4 szklanka wina białego wytrawnego
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obieramy. Seler oczyszczamy i kroimy w kawałki. Jabłka obieramy, kroimy w cząstki. Skrapiamy winem. W wysmarowanej olejem brytfannie układamy jabłka, ziemniaki i seler. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy winem. Pieczemy przez ok. 55 minut w temperaturze 200 stopni C.

Smakują wyśmienicie!



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...