Ziemniaki w winie

15 listopada 2010,
dodał: Milena
Artykuł zewnętrzny

składniki:


500 g ziemniaków
4 selery
4 jabłka
olej
1/4 szklanka wina białego wytrawnego
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obieramy. Seler oczyszczamy i kroimy w kawałki. Jabłka obieramy, kroimy w cząstki. Skrapiamy winem. W wysmarowanej olejem brytfannie układamy jabłka, ziemniaki i seler. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy winem. Pieczemy przez ok. 55 minut w temperaturze 200 stopni C.

Smakują wyśmienicie!



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...