Ziemniaki z twarożkowym nadzieniem

14 listopada 2010, dodał: Monika
Artykuł zewnętrzny
  • ziemniaki,
  • oliwa z oliwek,
  • folia aluminiowa.

Nadzienie z twarożku

20dag świeżego twarogu,

3 łyżki jogurtu naturalnego,

3 łyżki śmietanki,

łyżka posiekanego szczypiorku,

kilka pokrojonych w półplasterki rzodkiewek,

¼ strąka papryki pokrojonej w niewielkie cząstki,

1/4 świeżego ogórka pokrojonego w niewielkie cząstki,

sól,  pieprz do smaku.

Równej wielkości ziemniaki szorujemy szczoteczką, płuczemy, suszymy, smarujemy oliwą i zawijamy dokładnie w folię. Zapiekamy przez ok. 20 – 30 min.

Twaróg mieszamy lub zmiksuj z jogurtem i śmietanką, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i przypraw. Ziemniaki nadziewamy masa z twarogu i  podajemy do stołu.




FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...