Ziemniaki z twarożkowym nadzieniem

14 listopada 2010, dodał: Monika
Artykuł zewnętrzny
  • ziemniaki,
  • oliwa z oliwek,
  • folia aluminiowa.

Nadzienie z twarożku

20dag świeżego twarogu,

3 łyżki jogurtu naturalnego,

3 łyżki śmietanki,

łyżka posiekanego szczypiorku,

kilka pokrojonych w półplasterki rzodkiewek,

¼ strąka papryki pokrojonej w niewielkie cząstki,

1/4 świeżego ogórka pokrojonego w niewielkie cząstki,

sól,  pieprz do smaku.

Równej wielkości ziemniaki szorujemy szczoteczką, płuczemy, suszymy, smarujemy oliwą i zawijamy dokładnie w folię. Zapiekamy przez ok. 20 – 30 min.

Twaróg mieszamy lub zmiksuj z jogurtem i śmietanką, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i przypraw. Ziemniaki nadziewamy masa z twarogu i  podajemy do stołu.




FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...