Ziemniaki puree

23 września 2010, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Obrane ziemniaki trzymaj pół godziny w ciepłej wodzie, następnie posól wodę i ugotuj ziemniaki do miękkości. Przepłukaj zimną wodą i przecisnij przez praskę, NIE używaj miksera.

Połącz masę z zimnym masłem w stosunku 1:2 (na jedną część masła, dwie części ziemniaków). Wymieszaj i ponownie przecisnij, tym razem przez sito – odgrzej z odrobiną wody i wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącego mleka.

To wspaniały i aksamitny dodatek do dań mięsnych, smakuje z jarzynami i sosami.

file1285263944



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.