Ziemniaki puree

23 września 2010,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Obrane ziemniaki trzymaj pół godziny w ciepłej wodzie, następnie posól wodę i ugotuj ziemniaki do miękkości. Przepłukaj zimną wodą i przecisnij przez praskę, NIE używaj miksera.

Połącz masę z zimnym masłem w stosunku 1:2 (na jedną część masła, dwie części ziemniaków). Wymieszaj i ponownie przecisnij, tym razem przez sito – odgrzej z odrobiną wody i wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącego mleka.

To wspaniały i aksamitny dodatek do dań mięsnych, smakuje z jarzynami i sosami.

file1285263944



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...