Ziemniaki pod pierzynką

2 października 2010, dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg  ziemniaków

kubek kwaśnej śmietany 30 %

gałka muszkatołowa

vegeta (trochę)

sól

przyprawy do ziemniaków

zmiażdżony czosnek

Ziemniaki pokroić w cienkie plastry, ułożyć  na blaszce lub  naczyniu żaroodpornym, posolić, posypać gałką muszkatołową i przyprawami do ziemniaków. Zalać śmietaną z czosnkiem. Piec w 180 C ok. 1 godziny. Można również na wierzchu posypać startym żółtym serem.

file1285979498



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...