Ziemniaki pod pierzynką

2 października 2010,
dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg  ziemniaków

kubek kwaśnej śmietany 30 %

gałka muszkatołowa

vegeta (trochę)

sól

przyprawy do ziemniaków

zmiażdżony czosnek

Ziemniaki pokroić w cienkie plastry, ułożyć  na blaszce lub  naczyniu żaroodpornym, posolić, posypać gałką muszkatołową i przyprawami do ziemniaków. Zalać śmietaną z czosnkiem. Piec w 180 C ok. 1 godziny. Można również na wierzchu posypać startym żółtym serem.

file1285979498



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...