Ziemniaki pod pierzynką

2 października 2010,
dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg  ziemniaków

kubek kwaśnej śmietany 30 %

gałka muszkatołowa

vegeta (trochę)

sól

przyprawy do ziemniaków

zmiażdżony czosnek

Ziemniaki pokroić w cienkie plastry, ułożyć  na blaszce lub  naczyniu żaroodpornym, posolić, posypać gałką muszkatołową i przyprawami do ziemniaków. Zalać śmietaną z czosnkiem. Piec w 180 C ok. 1 godziny. Można również na wierzchu posypać startym żółtym serem.

file1285979498



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...