Ziemniaki po peruwiańsku

24 września 2010,
dodał: madzia2406
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 ziemniaków
1 opakowanie serka homogenizowanego
1/2 szklanki mleka
sok z cytryny lub łyżka octu
sól, pieprz
2 jaja na twardo
papryka w proszku
zielenina

Przygotowanie:

Ziemniaki wyszorować a następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C, piec około 45 minut lub gotować w łupinach w lekko osolonej wodzie przez pół godziny.

Żółtka przetrzeć przez sito, dokładnie wymieszać z serem, mlekiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Posiekaną zieleninę dodać do sosu, zamieszać. Ziemniaki obrać, przepołowić lub pokroić na grube plastry.

Ziemniaki polać zimnym lub lekko podgrzanym sosem, na końcu posypać papryką.

SMACZNEGO !



FORUM - bieżące dyskusje

Klasyka literatury - do czego wraca…
A ja lubię Znachora, i wersję nowsza i starsza. Na wszystkich się wzruszam.
Reportaże, książki oparte na faktac…
Polecam „Kolory zła” . Teraz obejrzałam Czerwień, też polecam, oczywiście film trochę inny niż...
Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...