Ziemniaki po peruwiańsku

24 września 2010,
dodał: madzia2406
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 ziemniaków
1 opakowanie serka homogenizowanego
1/2 szklanki mleka
sok z cytryny lub łyżka octu
sól, pieprz
2 jaja na twardo
papryka w proszku
zielenina

Przygotowanie:

Ziemniaki wyszorować a następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C, piec około 45 minut lub gotować w łupinach w lekko osolonej wodzie przez pół godziny.

Żółtka przetrzeć przez sito, dokładnie wymieszać z serem, mlekiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Posiekaną zieleninę dodać do sosu, zamieszać. Ziemniaki obrać, przepołowić lub pokroić na grube plastry.

Ziemniaki polać zimnym lub lekko podgrzanym sosem, na końcu posypać papryką.

SMACZNEGO !



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....