Ziemniaki po chilijsku

1 kwietnia 2011,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • garść startego sera żółtego
  • 3 łyzki pestek dyni
  • 2 cebule
  • sok z cytryny
  • skórka z cytryny
  • sól, pieprz
  • 1/2 szkl.mleka
  • 1/2 szkl.śmietanki
  • 3 łyżki oliwy
  • posiekana natka pietruszki
  • ostra papryczka chili

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Cebule drobno posiekać i zeszklic na tłuszczu. Zalać mlekiem, zagotować na małym ogniu stale mieszając. Dodać starty ser, śmietankę, skórkę z cytryny, doprawić solą i pieprzem lub papryką, podgrzewać jeszcze przez chwilę nie dopuszczając do wrzeniaa. Ziemniaki ułozyc do natłuszczonej formy do zapiekania, posypać posiekanymi pestkami dyni i plać sosem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 min. Przed podaniem posypać natką.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...