Ziemniaki nadziewane twarożkiem

14 października 2010, dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
600 g ziemniaków
1 pęczek szczypiorku
4 łyżki białego twarożku
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
4 łyżki sera żółtego
sól,
pieprz
Przygotowanie:

Ziemniaki umyć (nie obierać)   i ugotować na pół twardo.  Szczypiorek drobno pokroić i wymieszać z twarogiem, musztardą i miodem i przyprawiać solą i pieprzem.  Ugotowane ziemniaki przepoławić , łyżeczką wydrążyć środek, tak aby zostało przy skórce 1 / 2 cm . Wydrążony miąż dodać do masy twarogowej, wymieszać doprawić solą i pieprzem . Kartoflane połówki  napełnić masą i postpać startym serem żółtym . Układać na blasze wyłożoną pergaminem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 15 min.