Ziemniaki nadziewane

24 września 2010, dodał: madziulka21
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 duże ziemniaki
100 g wędzonej szynki
100 g startego żółtego sera
50 g wędzonego boczku
mała cebula
2 łyżki masła
sól, pieprz, tymianek

Ziemniaki dokładnie umyć, ugotować na półtwardo. Wystudzić, przekroić na połówki, wydrążyć. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, szynkę w paski i razem podsmażyć na maśle. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Ziemniaki napełnić farszem, posypać serem. Zapiekać 15 minut w temp. 180 stopni C.



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...