Ziemniaki nadziewane

24 września 2010,
dodał: madziulka21
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 duże ziemniaki
100 g wędzonej szynki
100 g startego żółtego sera
50 g wędzonego boczku
mała cebula
2 łyżki masła
sól, pieprz, tymianek

Ziemniaki dokładnie umyć, ugotować na półtwardo. Wystudzić, przekroić na połówki, wydrążyć. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, szynkę w paski i razem podsmażyć na maśle. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Ziemniaki napełnić farszem, posypać serem. Zapiekać 15 minut w temp. 180 stopni C.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...