Ziemniaki nadziewane

24 września 2010,
dodał: madziulka21
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 duże ziemniaki
100 g wędzonej szynki
100 g startego żółtego sera
50 g wędzonego boczku
mała cebula
2 łyżki masła
sól, pieprz, tymianek

Ziemniaki dokładnie umyć, ugotować na półtwardo. Wystudzić, przekroić na połówki, wydrążyć. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, szynkę w paski i razem podsmażyć na maśle. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Ziemniaki napełnić farszem, posypać serem. Zapiekać 15 minut w temp. 180 stopni C.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...