Ziemniaki gratin

13 listopada 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
ziemniaki
cebula
masło
żółty ser
kwaśna śmietana
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Układamy w wysmarowanej masłem blasze. Można ułożyć warstwami jedna na drugiej doprawiając solą i pieprzem. Zółty ser ścieramy i mieszamy ze śmietaną, startą gałką i posiekaną bardzo drobniutko cebulką. Taką mieszankę wylewamy na ziemniaki, dorzucamy na wierzch kilka cienkich kawałeczków masła i pieczemy.


file1289670990



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...