Ziemniaki gratin

13 listopada 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
ziemniaki
cebula
masło
żółty ser
kwaśna śmietana
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Układamy w wysmarowanej masłem blasze. Można ułożyć warstwami jedna na drugiej doprawiając solą i pieprzem. Zółty ser ścieramy i mieszamy ze śmietaną, startą gałką i posiekaną bardzo drobniutko cebulką. Taką mieszankę wylewamy na ziemniaki, dorzucamy na wierzch kilka cienkich kawałeczków masła i pieczemy.


file1289670990



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...