Ziemniaki gratin

13 listopada 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
ziemniaki
cebula
masło
żółty ser
kwaśna śmietana
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Układamy w wysmarowanej masłem blasze. Można ułożyć warstwami jedna na drugiej doprawiając solą i pieprzem. Zółty ser ścieramy i mieszamy ze śmietaną, startą gałką i posiekaną bardzo drobniutko cebulką. Taką mieszankę wylewamy na ziemniaki, dorzucamy na wierzch kilka cienkich kawałeczków masła i pieczemy.


file1289670990



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...