Ziemniaki faszerowane kurkami

25 września 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

duże ziemniaki
kurki
cebula
tarta bułka
olej
wegeta
pieprz
Przygotowanie:
Kurki przebrać, pokroić drobno, usmażyć na oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą. Przyprawić wegetą i pieprzem. Na końcu dodać łyżeczkę tartej bułki. Następnie ziemniaki obrać, przekroić na połowę, wydrążyć jak najwięcej ze środka i nałożyć farsz. Ułożyć w płaskim rondlu. Podlać wodą, wrzucić połówkę kostki rosołowej lub łyżeczkę wegety. Gotować na wolnym ogniu, aby farsz nie wypłynął.

file1285447100



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....