ziemniaczki z sosami

31 stycznia 2014, dodał: Kara6
Artykuł zewnętrzny

Przepis na 4 porcje ( 1 – 419 kcal )

Składniki :
700 g drobnych ziemniaków
szklanka zielonego groszku
3 ogórki
2 marchewki
4 łyżki jogurtu greckiego
chrzan
czosnek
2 łyżki posiekanej kolendry
2 łyżki posiekanego szczypiorku
łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz

Przygotowanie :
1. Ziemniaki wyszoruj i następnie ugotuj na półtwardo i odcedź. Przełóż na blachę, skrop oliwą i posyp solą. Piecz przez 15 minut w temperaturze 190 stopni.
2. Przygotuj sosy.
Zielony groszek gotuj 5 minut i następnie zmiksuj z kolendrą i przypraw.
Marchewki pokrój na kawałki i ugotuj. Zmiksuj z chrzanem i jogurtem.
Ogórki obierz i zetrzyj na tarce. Połącz z przeciśniętym czosnkiem, szczypiorkiem i jogurtem.
3. Upieczone ziemniaki posyp koperkiem i jedz z sosami.

file1391211997



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...