ziemniaczki z sosami

31 stycznia 2014,
dodał: Kara6
Artykuł zewnętrzny

Przepis na 4 porcje ( 1 – 419 kcal )

Składniki :
700 g drobnych ziemniaków
szklanka zielonego groszku
3 ogórki
2 marchewki
4 łyżki jogurtu greckiego
chrzan
czosnek
2 łyżki posiekanej kolendry
2 łyżki posiekanego szczypiorku
łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz

Przygotowanie :
1. Ziemniaki wyszoruj i następnie ugotuj na półtwardo i odcedź. Przełóż na blachę, skrop oliwą i posyp solą. Piecz przez 15 minut w temperaturze 190 stopni.
2. Przygotuj sosy.
Zielony groszek gotuj 5 minut i następnie zmiksuj z kolendrą i przypraw.
Marchewki pokrój na kawałki i ugotuj. Zmiksuj z chrzanem i jogurtem.
Ogórki obierz i zetrzyj na tarce. Połącz z przeciśniętym czosnkiem, szczypiorkiem i jogurtem.
3. Upieczone ziemniaki posyp koperkiem i jedz z sosami.

file1391211997



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....