ziemniaczki z sosami

31 stycznia 2014, dodał: Kara6
Artykuł zewnętrzny

Przepis na 4 porcje ( 1 – 419 kcal )

Składniki :
700 g drobnych ziemniaków
szklanka zielonego groszku
3 ogórki
2 marchewki
4 łyżki jogurtu greckiego
chrzan
czosnek
2 łyżki posiekanej kolendry
2 łyżki posiekanego szczypiorku
łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz

Przygotowanie :
1. Ziemniaki wyszoruj i następnie ugotuj na półtwardo i odcedź. Przełóż na blachę, skrop oliwą i posyp solą. Piecz przez 15 minut w temperaturze 190 stopni.
2. Przygotuj sosy.
Zielony groszek gotuj 5 minut i następnie zmiksuj z kolendrą i przypraw.
Marchewki pokrój na kawałki i ugotuj. Zmiksuj z chrzanem i jogurtem.
Ogórki obierz i zetrzyj na tarce. Połącz z przeciśniętym czosnkiem, szczypiorkiem i jogurtem.
3. Upieczone ziemniaki posyp koperkiem i jedz z sosami.

file1391211997



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.