Ziemniaczany sos z papryką

27 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

wywar z drobiu 1,5 szklanki

3 ziemniaki

10 dag.papryki konserwowej

2 łyżki mąki

2 łyzki tłuszczu

2 łyzki śmietany

2 sag.rodzynek

1/2 pęczka natki pietruszki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Przygotowujemy zasmażkę z tłuszczu i mąki. Rozprowadzamy zimnym wywarem i gotujemy.Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy na małym ogniu.Następnie dodajemy śmietanę, zmieloną paprykę konserwową,i opłukane rodzynki.Chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku i posypujemy posiekaną pietruszką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz