Ziemniaczanka

28 lutego 2014, dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 75 dag twarogu, 25 dag ugotowanych ziemniaków, 15 dag masła lub margaryny, 35 dag cukru, 6 jaj.

Twaróg i ziemniaki zemlec 3 razy w maszynce. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Z białek ubic sztywną pianę. Wszystkie składniki połączyć. Można dodać rodzynki i skórkę pomarańczową. Wyłożyć ciasto na blaszkę i piec około 40 min w średnio gorącym piekarniku. Po ostygnięciu ciasto można polukrować.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.