Ziemniaczanka

28 lutego 2014,
dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 75 dag twarogu, 25 dag ugotowanych ziemniaków, 15 dag masła lub margaryny, 35 dag cukru, 6 jaj.

Twaróg i ziemniaki zemlec 3 razy w maszynce. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Z białek ubic sztywną pianę. Wszystkie składniki połączyć. Można dodać rodzynki i skórkę pomarańczową. Wyłożyć ciasto na blaszkę i piec około 40 min w średnio gorącym piekarniku. Po ostygnięciu ciasto można polukrować.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...