Ziemniaczanka

28 lutego 2014,
dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 75 dag twarogu, 25 dag ugotowanych ziemniaków, 15 dag masła lub margaryny, 35 dag cukru, 6 jaj.

Twaróg i ziemniaki zemlec 3 razy w maszynce. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Z białek ubic sztywną pianę. Wszystkie składniki połączyć. Można dodać rodzynki i skórkę pomarańczową. Wyłożyć ciasto na blaszkę i piec około 40 min w średnio gorącym piekarniku. Po ostygnięciu ciasto można polukrować.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...