Ziemniaczane szaszłyki z matjasem pieczonym w boczku

21 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość dla 4 osób

4 matjasy
16 cienkich plastrów wędzonego boczku
4 duże ziemniaki
100 g jogurtu
1/2 ogórka
Przyprawa do szaszłyków Galeo
Przyprawa do sosu tzatziki Galeo

Matjasy bardzo dobrze namocz, pokrój na kawałki. Każdy z nich owiń plastrem boczku. Na szpadki do szaszłyków na przemian nadziewaj matjasy i plastry ugotowanych w mundurkach, obranych ziemniaków, posyp Przyprawą do szaszłyków. Piecz na ruszcie na małym ogniu. Podawaj z jogurtem wymieszanym z tartym zielonym ogórkiem i Przyprawą do sosu tzatziki.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...