Ziemniaczane łódeczki z farszem mięsnym

31 października 2010, dodał: melania.s
Artykuł zewnętrzny

składniki:

6 dużych ziemniaków
30 dkg mięsa mielonego
1 papryka
20 dkg pieczarek
2 cebule
żółty ser tarty
sól, pieprz, maggi, przyprawa do potraw z ziemniaków
ketchup
olej

Ziemniaki ugotować na półmiękko (można gotować je w mundurkach, łatwiej wtedy uformować łódeczki) i odstawić do ostygnięcia.
Podsmażyć na oleju mięso z pokrojonymi w kostkę warzywami, przyprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i ketchupem.
Przekroić ziemniaki wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ (można dodać go do farszu), posypać połówki przyprawą do potraw z ziemniaków i do uformowanych w ten sposób łódeczek nakładać farsz. Piec w piekarniku do momentu, aż ziemniaki zmiękną (można przykryć je folią aluminiową), a pod koniec pieczenia posypać żółtym, tartym serem.
Świetnie smakują szczególnie wtedy, gdy mamy obok kubek czerwonego barszczyku.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.