Ziemniaczane łódeczki z farszem mięsnym

31 października 2010, dodał: melania.s
Artykuł zewnętrzny

składniki:

6 dużych ziemniaków
30 dkg mięsa mielonego
1 papryka
20 dkg pieczarek
2 cebule
żółty ser tarty
sól, pieprz, maggi, przyprawa do potraw z ziemniaków
ketchup
olej

Ziemniaki ugotować na półmiękko (można gotować je w mundurkach, łatwiej wtedy uformować łódeczki) i odstawić do ostygnięcia.
Podsmażyć na oleju mięso z pokrojonymi w kostkę warzywami, przyprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i ketchupem.
Przekroić ziemniaki wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ (można dodać go do farszu), posypać połówki przyprawą do potraw z ziemniaków i do uformowanych w ten sposób łódeczek nakładać farsz. Piec w piekarniku do momentu, aż ziemniaki zmiękną (można przykryć je folią aluminiową), a pod koniec pieczenia posypać żółtym, tartym serem.
Świetnie smakują szczególnie wtedy, gdy mamy obok kubek czerwonego barszczyku.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...