Ziemniaczane kotleciki grzybowe

14 września 2012, dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
20 dag pieczarek
50 dag ziemniaków
kilka kapeluszy suszonych podgrzybków
3 cebule
masło do smażenia
1 jajko
4 łyżki bułki tartej

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować, rozgnieść widelcem. Pokrojone pieczarki i cebulę obsmażyć na złoto. Zalać wodą podgrzybki i gotować 15 minut. Ostudzić i pokroić. Następnie wymieszać wszystko w misce dodając jajko, sól, pieprz i 2 łyżki bułki tartej. Odstawić masę na 10 min., potem formować kotleciki, obtaczać w pozostałej bułce tartej i smażyć na maśle. Serwować gorące.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...