Ziemniaczane kotleciki grzybowe

14 września 2012,
dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
20 dag pieczarek
50 dag ziemniaków
kilka kapeluszy suszonych podgrzybków
3 cebule
masło do smażenia
1 jajko
4 łyżki bułki tartej

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować, rozgnieść widelcem. Pokrojone pieczarki i cebulę obsmażyć na złoto. Zalać wodą podgrzybki i gotować 15 minut. Ostudzić i pokroić. Następnie wymieszać wszystko w misce dodając jajko, sól, pieprz i 2 łyżki bułki tartej. Odstawić masę na 10 min., potem formować kotleciki, obtaczać w pozostałej bułce tartej i smażyć na maśle. Serwować gorące.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.