Ziemniaczane hot dogi

27 lutego 2014, dodał: teresafa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 0,5 kg ziemniaków gotowanych

– 2 jajka

– 0,5 szklanki mąki pszennej

-1 łyżka mąki ziemniaczanej

– sól,

– pieprz,

– 4 parówki,

– bułka tarta,

– olej do smażenia.

 

Wykonanie:

Ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać obie mąki, 1 jajko, sól, pieprz do smaku, zagnieść ciasto. Z parówek usunąć osłonki. Przekroić na pół, oblepić ciastem, formując podłużne wałeczki. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z 4 stron na rumiano. Przed podaniem polać ketchupem.

 

zz



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...