Ziemniaczane hot dogi

27 lutego 2014,
dodał: teresafa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 0,5 kg ziemniaków gotowanych

– 2 jajka

– 0,5 szklanki mąki pszennej

-1 łyżka mąki ziemniaczanej

– sól,

– pieprz,

– 4 parówki,

– bułka tarta,

– olej do smażenia.

 

Wykonanie:

Ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać obie mąki, 1 jajko, sól, pieprz do smaku, zagnieść ciasto. Z parówek usunąć osłonki. Przekroić na pół, oblepić ciastem, formując podłużne wałeczki. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z 4 stron na rumiano. Przed podaniem polać ketchupem.

 

zz



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....