Ziemniaczane ćwiartki smażone z curry

11 listopada 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Ziemniaki (najlepiej podłużne) obieramy i kroimy na ćwiartki. Gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu czekamy aż ostygną, by się nie rozpadały. Rozgrzewamy na patelni olej, dodajemy do niego odrobinę vegety i curry. Wrzucamy ziemniaki i podsmażamy, posypujące je jeszcze leciutko curry. Zrumieniamy każdy bok.

Smacznego!

file1289490889



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....