Ziemniaczana lasagne

16 października 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g ziemniaków
2 jajka
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
30 dag startego sera emmenthal
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 szczypta pieprzu
4 plastry szynki
8 plasterków sera raclette
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w paski. W misce rozbić trzepaczką jajka, dodać drobno posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek. Wymieszać. Dodać tarty Emmental i ziemniaki. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i wlać masę. Piec w piekarniku przez 30 min. Zdjąć skórkę z plasterków sera raclette i szynki.  Wyjąć ciasto z piekarnika, rozłożyć plasterki szynki i plasterki sera raclette, zwinąć wszystko i włożyć ponownie do piekarnika na 5 min., aby ser się roztopił. Odstawić na kilka minut, pociąć i podawać z zieloną sałatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D