Ziemniaczana lasagne

16 października 2012,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g ziemniaków
2 jajka
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
30 dag startego sera emmenthal
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 szczypta pieprzu
4 plastry szynki
8 plasterków sera raclette
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w paski. W misce rozbić trzepaczką jajka, dodać drobno posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek. Wymieszać. Dodać tarty Emmental i ziemniaki. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i wlać masę. Piec w piekarniku przez 30 min. Zdjąć skórkę z plasterków sera raclette i szynki.  Wyjąć ciasto z piekarnika, rozłożyć plasterki szynki i plasterki sera raclette, zwinąć wszystko i włożyć ponownie do piekarnika na 5 min., aby ser się roztopił. Odstawić na kilka minut, pociąć i podawać z zieloną sałatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...