Ziemniaczana lasagne

16 października 2012,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g ziemniaków
2 jajka
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
30 dag startego sera emmenthal
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 szczypta pieprzu
4 plastry szynki
8 plasterków sera raclette
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w paski. W misce rozbić trzepaczką jajka, dodać drobno posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek. Wymieszać. Dodać tarty Emmental i ziemniaki. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i wlać masę. Piec w piekarniku przez 30 min. Zdjąć skórkę z plasterków sera raclette i szynki.  Wyjąć ciasto z piekarnika, rozłożyć plasterki szynki i plasterki sera raclette, zwinąć wszystko i włożyć ponownie do piekarnika na 5 min., aby ser się roztopił. Odstawić na kilka minut, pociąć i podawać z zieloną sałatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....