Zielony makaron z kurczakiem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1/2 kg makaronu
2 piersi z kurczaka (cienkie plastry)
2 łyżeczki papryki
sól i pieprz do smaku
1 opakowanie pesto szpinakowego
1 garść orzechów włoskich
1 garść sera feta (rozdrobnionego)
1/2 kg makaronu
2 piersi z kurczaka (cienkie plastry)
2 łyżeczki papryki
sól i pieprz do smaku
1 opakowanie pesto szpinakowego
1 garść orzechów włoskich
1 garść sera feta (rozdrobnionego)
Przygotowanie:
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Natrzeć kurczaka papryką, solą i pieprzem. Grillować kurczaka na ruszcie przez około 5-7 min. z każdej strony. Makaron odcedzić, pozostawiając troszkę wody z gotowania. Wymieszać makaron z pesto i 2-3 łyżkami wody z makaronu. Pokroić kurczaka, podawać na makaronie. Udekorować orzechami i serem feta.
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Natrzeć kurczaka papryką, solą i pieprzem. Grillować kurczaka na ruszcie przez około 5-7 min. z każdej strony. Makaron odcedzić, pozostawiając troszkę wody z gotowania. Wymieszać makaron z pesto i 2-3 łyżkami wody z makaronu. Pokroić kurczaka, podawać na makaronie. Udekorować orzechami i serem feta.