Zielony makaron

5 kwietnia 2013, dodał: Linetka
Artykuł zewnętrzny

Dowolny makaron/polecam świderki/, cukinia, pęczek szpinaku,1-2 ząbki czosnku, śmietanka, parmezan, orzeszki pini /dowolnie/, sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotować makaron al dente. Na oleju podsmażyć pokrojoną w grubą kostkę cukinię z czosnkiem. Dodać umyte liście szpinaku, chwilę mieszając aż zmiękną. Wlać śmietankę, wszystko przyprawić solą i pieprzem.Wrzucić ugotowany makaron i wymieszać, żeby porządnie oblepił sie sosem. Wyłożyć na talerze, posypać parmezanem i podprażonymi osobno orzeszkami pini lub ziarnami słonecznika.
Sztywne proporcje nie obowiązują. Mozna dowolnie zwiększyc ilość składników, szczególnie gdy lubimy więcej warzyw ,a mniej makaronu, lub gdy chcemy przygotować więcej porcji.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...