Zielony makaron

5 kwietnia 2013,
dodał: Linetka
Artykuł zewnętrzny

Dowolny makaron/polecam świderki/, cukinia, pęczek szpinaku,1-2 ząbki czosnku, śmietanka, parmezan, orzeszki pini /dowolnie/, sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotować makaron al dente. Na oleju podsmażyć pokrojoną w grubą kostkę cukinię z czosnkiem. Dodać umyte liście szpinaku, chwilę mieszając aż zmiękną. Wlać śmietankę, wszystko przyprawić solą i pieprzem.Wrzucić ugotowany makaron i wymieszać, żeby porządnie oblepił sie sosem. Wyłożyć na talerze, posypać parmezanem i podprażonymi osobno orzeszkami pini lub ziarnami słonecznika.
Sztywne proporcje nie obowiązują. Mozna dowolnie zwiększyc ilość składników, szczególnie gdy lubimy więcej warzyw ,a mniej makaronu, lub gdy chcemy przygotować więcej porcji.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Ja nie lubię kupować takich prawie przeterminowanych kosmetyków, bo zawsze coś jest...
Biografia
Fajną biografię o Sinead O'Connor właśnie czytam, naprawdę dobrze napisana i taka bliska jej...
alkohole %
Ostatnio piłam kadarkę, warto spróbować:)
Wałbrzych
Ja zwykle najtaniej kupuję przez przypadek, dlatego nigdy nie chodzę na tzw. regularne akcje promocyjne