Zielony makaron

5 kwietnia 2013, dodał: Linetka
Artykuł zewnętrzny

Dowolny makaron/polecam świderki/, cukinia, pęczek szpinaku,1-2 ząbki czosnku, śmietanka, parmezan, orzeszki pini /dowolnie/, sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotować makaron al dente. Na oleju podsmażyć pokrojoną w grubą kostkę cukinię z czosnkiem. Dodać umyte liście szpinaku, chwilę mieszając aż zmiękną. Wlać śmietankę, wszystko przyprawić solą i pieprzem.Wrzucić ugotowany makaron i wymieszać, żeby porządnie oblepił sie sosem. Wyłożyć na talerze, posypać parmezanem i podprażonymi osobno orzeszkami pini lub ziarnami słonecznika.
Sztywne proporcje nie obowiązują. Mozna dowolnie zwiększyc ilość składników, szczególnie gdy lubimy więcej warzyw ,a mniej makaronu, lub gdy chcemy przygotować więcej porcji.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...