Żeberka w sosie grzybowym

23 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 kg żeberek
    1 marchew
    2 kostki rosołowe
    1 duża cebula
    2 listki laurowe
    3 ziela angielskie – zemleć
    5 nasion jałowca
    2 łyżki mielonych grzybów suszonych
    2 łyżki mąki
    pieprz
    sól
    smalec do smażenia

      Żeberka posypane solą i pieprzem obsmażyć na patelni na złoty kolor. Zagotować 1 l wody z 2 kostkami rosołowymi, dodać marchewkę pokrojoną w krążki i obsmażone żeberka. Dusić na wolnym ogniu około godziny, Na tłuszczu na którym były podsmażane żeberka, podsmażyć cebulę pokrojoną w pół krążki i dodać do żeberek. Dodać listki, zmielone ziele angielskie i jałowiec. Podgotować jeszcze około 20 minut. Zaprawić mąką wymieszaną z mączką grzybową. Jeszcze chwilę podgotować i doprawić jak jest

      file1264267477



      FORUM - bieżące dyskusje

      Odciski na palcach stóp
      Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
      Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
      Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
      Nocleg Rewa
      Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
      Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
      Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...