Żeberka w sosie grzybowym

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 kg żeberek
    1 marchew
    2 kostki rosołowe
    1 duża cebula
    2 listki laurowe
    3 ziela angielskie – zemleć
    5 nasion jałowca
    2 łyżki mielonych grzybów suszonych
    2 łyżki mąki
    pieprz
    sól
    smalec do smażenia

      Żeberka posypane solą i pieprzem obsmażyć na patelni na złoty kolor. Zagotować 1 l wody z 2 kostkami rosołowymi, dodać marchewkę pokrojoną w krążki i obsmażone żeberka. Dusić na wolnym ogniu około godziny, Na tłuszczu na którym były podsmażane żeberka, podsmażyć cebulę pokrojoną w pół krążki i dodać do żeberek. Dodać listki, zmielone ziele angielskie i jałowiec. Podgotować jeszcze około 20 minut. Zaprawić mąką wymieszaną z mączką grzybową. Jeszcze chwilę podgotować i doprawić jak jest

      file1264267477



      FORUM - bieżące dyskusje

      Samotne wakacje - jak je spędzić?
      Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
      Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
      O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
      Problemy z roślinkami
      Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
      horoskopy, wróżby
      A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...