Żeberka w sosie grzybowym

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 kg żeberek
    1 marchew
    2 kostki rosołowe
    1 duża cebula
    2 listki laurowe
    3 ziela angielskie – zemleć
    5 nasion jałowca
    2 łyżki mielonych grzybów suszonych
    2 łyżki mąki
    pieprz
    sól
    smalec do smażenia

      Żeberka posypane solą i pieprzem obsmażyć na patelni na złoty kolor. Zagotować 1 l wody z 2 kostkami rosołowymi, dodać marchewkę pokrojoną w krążki i obsmażone żeberka. Dusić na wolnym ogniu około godziny, Na tłuszczu na którym były podsmażane żeberka, podsmażyć cebulę pokrojoną w pół krążki i dodać do żeberek. Dodać listki, zmielone ziele angielskie i jałowiec. Podgotować jeszcze około 20 minut. Zaprawić mąką wymieszaną z mączką grzybową. Jeszcze chwilę podgotować i doprawić jak jest

      file1264267477



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wolontariat zagraniczny
      Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
      Cukrzyca za ciąża
      Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
      Sieć C&A
      No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
      57 proc. osób do 40 roku życia nie …
      I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...