Żeberka w polewie brzoskwiniowej

9 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Żeberka w polewie brzoskwiniowej pieczone na grillu

Składniki:
1 kg żeberek (4 płaty)
1 butelka sosu barbecue
3 łyżki brązowego cukru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżki sosu Worcestershire
Sos: 1 łyżka musztardy Dijon
¼ szklanki majonezu lub śmietany
surówka z białej kapusty
2 szklanki zmiksowanych dojrzałych brzoskwiń
1/2 szklanki posiekanej czerwonej papryki
kukurydza grillowana

Przygotowanie:
Umieścić żeberka w garnku z wodą, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 45 min. Sos barbecue wymieszać z cukrem, kawą i sosem Worcestershire w małym rondelku. Gotować na średnim ogniu, mieszając aż do rozpuszczenia cukru i kawy. Surówka z białej kapusty: wymieszać śmietanę i musztardę, dodać kapustę, czerwoną paprykę i brzoskwinie i wymieszać. Przechowywać w lodówce.  Żeberka posmarować sosem, grillować  3 min., ponownie polać sosem i powtarzać czynność aż do upieczenia mięsa. Podawać z resztą sosu i surówką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...