Żeberka w miodzie

30 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg żeberek

MARYNATA:

  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki oleju
  • vegeta
  • tymianek
  • bazylia
  • oregano
  • pieprz
  • papryka
  • 1/8 l czerwonego wina

SOS:

  • jogurt naturalny
  • starty ogórek zielony
  • sól czosnkowa
  • pieprz

Żeberka zalać marynatą na ok. 2 godz. przed pieczeniem w piekarniku, piec na złoty kolor w temp. 220 C ok. 45 minut.
Zrobić sos i  gotowe.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...