Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej MNIAM!

15 lutego 2012, dodał: roxi2511
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1.żeberka-1,5 kg
2.miód-150 mnl
3.musztarda-60 mnl
4.oliwa-120 mnl
5.sól morska (może być zwykła)-5 gr
6.zmielony pieprz-1 łyżeczka
7.ziele angielskie-4 sztuki
8.lisć laurowy-3 listki

Sposób przygotowania:

1.Zagotuj wodę z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Gotuj żeberka przez ok. 1h, aż będą miękkie. Następnie odsącz, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, po 2,3 kostki

2.W misce wymieszaj oliwę, mielony pieprz, miód oraz musztardę. Tak powstałą marynatą natrzyj jeszcze ciepłe żeberka. Odstaw na parę godzin (wedle uznania-ja lubię zostawić je na całą noc w lodówce aby przeszły smakiem).

3.Zamarynowane żeberka smaż na grillu aż nabiorą złotego koloru z obu stron.

file1329301899



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...