Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej MNIAM!

15 lutego 2012, dodał: roxi2511
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1.żeberka-1,5 kg
2.miód-150 mnl
3.musztarda-60 mnl
4.oliwa-120 mnl
5.sól morska (może być zwykła)-5 gr
6.zmielony pieprz-1 łyżeczka
7.ziele angielskie-4 sztuki
8.lisć laurowy-3 listki

Sposób przygotowania:

1.Zagotuj wodę z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Gotuj żeberka przez ok. 1h, aż będą miękkie. Następnie odsącz, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, po 2,3 kostki

2.W misce wymieszaj oliwę, mielony pieprz, miód oraz musztardę. Tak powstałą marynatą natrzyj jeszcze ciepłe żeberka. Odstaw na parę godzin (wedle uznania-ja lubię zostawić je na całą noc w lodówce aby przeszły smakiem).

3.Zamarynowane żeberka smaż na grillu aż nabiorą złotego koloru z obu stron.

file1329301899



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...