Zębacz ze smoczym owocem

4 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Mało znana u nas ryba – a szkoda bo bardzo smaczna.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 3 kawałki filetów z zębacza ( ok. 40 dag )
  • 1/2 cytryny
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • sól
  • 1/2 Smoczego owocu
  • olej
  • 3 łyżki masła

Rybę odsączyć i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Posolić i posypać pieprzem grubo mielonym, skropić  sokiem z cytryn. Oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na oleju z dodatkiem masła.

Podawać ze schłodzonym pokrojonym w plasterki smoczym owocem.

Dodatek delikatnego, lekko kwaskowatego smoczego owocu podnosi smak ryby.

file1301930951



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.