Zdrowe, bo bakaliowe święta z HELIO

Avatar photo
30 listopada 2017,
dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

ZDROWE, BO BAKALIOWE ŚWIĘTA Z HELIO

WIGILIJNY KOMPOT Z SUSZU I ŚWIĄTECZNA STRUCLA Z MAKIEM

Tradycyjny kompot z suszu i domowe ciasto makowe z bakaliami- tego nie może zabraknąć na świątecznym stole! Magiczny napój z aromatycznych, suszonych owoców i pyszna strucla z makiem są kwintesencją świąt Bożego Narodzenia. Sprawdź, z jakich najlepszych składników je przyrządzać i zobacz przepisy na najsmaczniejsze, zdrowe, bo bakaliowe – świąteczne specjały HELIO.

Jakie suszone owoce wybrać do wigilijnego suszu?

Pyszne, mięsiste, pozbawione pestek suszone owoce, takie jak: śliwki, gruszki, jabłka, morele i daktyle – znajdziemy je wszystkie w aromatycznej, najwyższej jakości MIESZANCE KOMPOTOWEJ skomponowanej przez HELIO – znanego producenta bakalii o 25- letniej tradycji. Wyjątkowy smak, ale także walory odżywcze suszonych owoców HELIO sprawią, że przyrządzany na ich bazie aromatyczny kompot będzie idealnym dopełnieniem świątecznego stołu. Dodatkowo, dzięki zawartości cennych suszonych śliwek, ten tradycyjny, zdrowy napój ureguluje pracę przewodu pokarmowego, poprawi pracę jelit, przez co przyspieszy trawienie ciężkostrawnych – m.in. wigilijnych potraw.

Jaką masę wybrać, by ciasto było pyszne, zdrowe,

a jednocześnie zapewniało potrawom tradycyjny smak?

Przede wszystkim musi zawierać najlepszego gatunku mak oraz dobrze zbilansowane proporcje bakalii, rodzynek i skórki pomarańczowej. Masa makowa powinna być też odpowiednio słodka, aromatyczna i charakteryzować się optymalnym stopniem wilgotności oraz gęstości. Warto więc sięgnąć po MASĘ MAKOWĄ HELIO Z BAKALIAMI, tworzoną zgodnie z tradycyjną recepturą, która nie zawiera konserwantów oraz glutenu. Ponadto, nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku- jest od razu gotowym nadzieniem do ciasta i to już z dodatkiem bakalii!

Zobacz, jak w szybki i prosty sposób przygotujesz z HELIO aromatyczny kompot z suszonych owoców oraz świąteczny specjał HELIO- tradycyjną struclę z masą makową:

Po więcej inspirujących przepisów- zapraszamy na kanał HELIO – Bakaliowe klimaty na Youtube.com



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.