Zawijasy drobiowe z grzybami leśnymi

13 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    podwójna pierś z kurczaka
    około pół kg grzybów leśnych (kurki, prawdziwki, koźaki i inne)
    1 cebula
    pieprz
    sól
    1 jajko
    tarta bułka
    olej do smażenia


      Piersi przeciąć i i rozbić delikatnie, aby nie porozrywać. Wcześniej oczyścić, opłukać i podsmażyć grzyby z cebulką na oleju. Kotlety rozbite posypać solą i pieprzem, nałożyć farsz grzybowy i zwinąć. Obtaczać w tartej bułce, jajku i znów w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i fasolką

      file1263394842



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz