Zawijany bananowiec

13 stycznia 2012, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 paczki herbatników

4 banany

opakowanie wafli

1 galaretka wiśniowa

kostka margaryny

3/4 szklanki cukru

3 łyżki kakao

Przygotowanie:

Odłożyć 2 wafle , a resztę wafli i herbatniki zemleć. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki zimnej wody. Margarynę rozpuścić. Połączyć z cukrem,kakao i zmielonymi waflami z herbatnikami. Wlać rozpuszczoną galaretkę i całość wymieszać. Na blacie rozłożyć 2 wafle i na nich rozsmarować gorącą masę. Wzdłuż jednego z krótszych boków umieścić 2 obrane banany. Następnie zwinąć i ułożyć pozostałe 2 banany po czym dokończyć zwijanie rolady. Całość wstawić do lodówki na 2 godziny.