Zawijany bananowiec
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
3 paczki herbatników
4 banany
opakowanie wafli
1 galaretka wiśniowa
kostka margaryny
3/4 szklanki cukru
3 łyżki kakao
Przygotowanie:
Odłożyć 2 wafle , a resztę wafli i herbatniki zemleć. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki zimnej wody. Margarynę rozpuścić. Połączyć z cukrem,kakao i zmielonymi waflami z herbatnikami. Wlać rozpuszczoną galaretkę i całość wymieszać. Na blacie rozłożyć 2 wafle i na nich rozsmarować gorącą masę. Wzdłuż jednego z krótszych boków umieścić 2 obrane banany. Następnie zwinąć i ułożyć pozostałe 2 banany po czym dokończyć zwijanie rolady. Całość wstawić do lodówki na 2 godziny.