Zawijane roladki z szynki na przekąskę
Artykuł zewnętrzny
Roladki-przekąski – czyli plastry sera lub szynki zawijane z sałatką; szybkie i proste przekąski, które można zrobić tak naprawdę z tego co mamy w lodówce; dobrze prezentują się na śniadanie, doskonale smakują na kolacje, idealne na letnią imprezę.
Do przygotowania roladek potrzebne będą:
– plasterki szynki
– plasterki sera żółtego
– szczypiorek
– ogórek
– pomidor
– papryka
– jajko ugotowane
– do smaku pieprz i sól, łyżka majonezu kętrzyńskiego
Pomidora, ogórka, paprykę myjemy, obieramy ze skórki ogórka; ugotowane jajko obieramy ze skorupki. Kroimy w kostkę pomidora, ogórka, paprykę i jajko. Dodajemy do składników posiekany szczypiorek, doprawiamy solą, pieprzem i łyżką majonezu kętrzyńskiego.
Zawijamy plasterki sera lub wędliny wkładając do środka przygotowaną sałatkę. Dekorujemy mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego:-)