Zawijańce z pieczarkami (rolada z pieczarkami)

3 stycznia 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

Na ciasto:

  • 25 dag mąki
  • 2 dag drożdży
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 szkl.ciepłego mleka
  • 3  łyżki oleju

Na farsz:

  • 80 dag posiekanych pieczarek
  • pół poszatkowanej główki kapusty
  • 2 posiekane cebule
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Zarobić ciasto,warzywa na farsz podsmażyć,wymieszać z jednym jajkiem i solą.Rozsmarować na cieście.
Zwinąć roladę,przykryć ściereczką,odstawić do wyrośnięcia,ostrym nożem podzielić na kawałki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem,wyrośnięte posmarować rozkłóconym jajkiem.Piec ok.20 min w 190 stopni.

Podawać z barszczykiem.

file1294081760



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz