Zawijańce naleśnikowe

16 marca 2013, dodał: doprawionefantazja
Artykuł zewnętrzny

 Ciasto:

szklanka mleka
szklanka mąki
1 jajko
1 łyżka oliwy

Składniki ciasta dokładnie mieszamy mikserem  w razie potrzeby dodajemy mąki lub mleka. Gotowe ciasto odstawiamy na chwilę. Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej patelni.

Nadzienie:opakowanie serka Almette lub innego serka kanapkowego
kilka plastrów szynki
kilka plastrów sera żółtego
papryka

Gotowe naleśniki smarujemy serkiem, na całym rozkładamy plastry sera i szynki. W miejscu w którym zaczynamy zwijać rulon układamy pokrojoną w paski paprykę. Naleśnika kroimy na mniejsze kawałki następnie każdy nabijamy na wykałaczkę.

file1363431791



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz