Zawijańce

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 plastry schabu bez kości (o grubości ok. 1 cm każdy)

4 plastry salami z pieprzem

1 jajko

50 ml mleka

½ łyżeczki wegety

½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżka mąki

bułka tarta do panierowania

olej do smażenia

Wykonanie:

Plastry schabu cienko rozbijamy. Posypujemy z obu stron wegetą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy po 2 plasterki salami i zwijamy ciasno w rulon.

Jajko rozkłócimy z mlekiem, odrobiną wegety i pieprzu.

Roladki panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.

Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Smacznego!

file1256829283



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...