Coraz wyższe temperatury, cieplejsze dni i wieczory zachęcają do spotkań z przyjaciółmi na łonie natury. Sezon na garden party i pikniki uważamy za otwarty! Niech będą prawdziwą ucztą w gronie znajomych i najbliższych. Dlatego zadbaj o ich oprawę. Dzbanek filtrujący DAFI plus szklana karafka będą nie tylko praktycznym gadżetem, ale także piękną ozdobą każdego stołu.
Podpowiadamy też proste przepisy na smaczne i zdrowe wody smakowe, które ugasza pragnienie w upalny dzień.
Wiosną i latem życie towarzyskie często przenosi się do ogrodu lub na taras. Długie rozmowy z przyjaciółmi na świeżym powietrzu to jest to, co kochamy najbardziej. Ale ten czas będzie płynął nam jeszcze milej, gdy zatroszczymy się o każdy szczegół i zadbany o nakrycie stołu. Wiadomo, że w ciepłe dni powinniśmy pić dużo wody. Doskonałym rozwiązaniem są dzbanki filtrujące, które oczyszczą wodę z niepożądanych substancji i poprawią jej smak i zapach. Taka woda to źródło orzeźwienia i zdrowia. Można serwować ją bezpośrednio ze szklanego dzbanka (jest cięższy od plastikowego, dlatego możemy mieć pewność, że nie przewróci go wiatr) lub z eleganckiej karafki. Co pić latem oprócz wody? Napoje przygotowane na jej bazie. Oto kilka orzeźwiających pomysłów:
KOKTAJL ARBUZOWY
SKŁADNIKI:
3 szklanki przefiltrowanej wody
½ małego arbuza
sok z 1 limonki
8 listków mięty
PRZYGOTOWANIE: Wyciskamy sok z limonki przy użyciu wyciskarki Dafi. Arbuza kroimy w drobną kostkę i miksujemy z sokiem z limonki i miętą, następnie zalewamy przefiltrowaną wodą i mieszamy. Przed podaniem schładzamy.
LEMONIADA BRAZYLIJSKA
SKŁADNIKI:
2 szklanki przefiltrowanej wody
2 limonki
¾ szklanki zagęszczonego niesłodzonego mleka
½ szklanki lodu z przefiltrowanej wody
PRZYGOTOWANIE: Limonki myjemy i obieramy. W blenderze miksujemy limonki, skondensowane mleko i przefiltrowaną wodę. Przecedzamy lemoniadę przez gęste sitko, dodajemy lód. Podajemy zaraz po przyrządzeniu.