Zapiekanka ziemniaczano- pieczarkowa

28 lutego 2014,
dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg ziemniaków, 10 dag pieczarek, cebula, 25 dag boczku, 25 dag kiełbasy, 4 jaja, pół szklanki śmietany, 25 dag ostrego żółtego sera, pieprz, sól.

 

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać pokroić w plasterki. Kiełbasę z cebulą usmażyć na boczku. Osobno udusić na tłuszczu pieczarki. W naczyniu żaroodpornym ułózyć plastry boczku i nastepnie warstwami: ziemniaki, ugotowane na twardo jaja, kiełbasę i grzyby, polać śmietaną, posypać tartym serem i zapiec.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...