Zapiekanka ziemniaczano- pieczarkowa

28 lutego 2014, dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg ziemniaków, 10 dag pieczarek, cebula, 25 dag boczku, 25 dag kiełbasy, 4 jaja, pół szklanki śmietany, 25 dag ostrego żółtego sera, pieprz, sól.

 

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać pokroić w plasterki. Kiełbasę z cebulą usmażyć na boczku. Osobno udusić na tłuszczu pieczarki. W naczyniu żaroodpornym ułózyć plastry boczku i nastepnie warstwami: ziemniaki, ugotowane na twardo jaja, kiełbasę i grzyby, polać śmietaną, posypać tartym serem i zapiec.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...