Zapiekanka z ziemniaków z pieczarkami i kiełbasą

2 października 2010,
dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

75 dag ziemniaków,

25 dag pieczarek

2 cebule

20 dag kiełbasy

3 łyżki oleju

sól, pieprz

15 dag sera żółtego

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, ugotować w skórce, odcedzić, obrać i pokroić w plastry. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Cebulę i ziemniaki podsmażyć na oleju, dodać kiełbasę i pieczarki, smażyć 5 minut. Składniki przełożyć do formy, posolić, posypać pieprzem i startym żółtym serem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez 10-15 minut.

file1286039076



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...