Zapiekanka z ziemniaków i anchois

19 marca 2011, dodał: kreswer
Artykuł zewnętrzny

Kto lubi anchois ten będzie usatysfakcjonowany, ponieważ w połączeniu z przypieczonymi ziemniakami dają wyborny smak.

Potrzebne składniki:

2 małe puszki filecików anchois, 6-8 surowych ziemniaków, 2 cebule, 300 ml śmietanki UHT, 2-3 łyżki masła

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki należy obrać i pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w talarki i lekko zrumienić na odrobinie masła. Fileciki osączyć z oliwy i drobno pokroić. W natłuszczonym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami ziemniaki, przekładając je cebulą i anchois. Dolną i górną warstwę powinny stanowić ziemniaki. Posypać potrawę wiórkami masła, skropić oliwą (z puszki po filecikach anchois) i połową śmietanki. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Polać resztą śmietanki i piec jeszcze 30 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...