Zapiekanka z ziemniaków z kiełbasą

23 marca 2011,
dodał: fru
Artykuł zewnętrzny

W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem układamy kolejno warstwę:

-ziemniaków (surowych, pokrojonych w plasterki ok 3-5 mm). Ziemniaki posypujemy curry, solą i papryką.

-cebuli (surowej, pokrojonej w cienkie plasterki)

-dowolnej kiełbasy lub boczku

przesmażonych na maśle pieczarek

– ziemniaków

Warstwy powtarzamy w zależności od wysokości naczynia. Ostatnią warstwę stanowić powinny ziemniaki posypane dużą ilością tartego, żółtego sera. Pieczemy pod przykryciem w temp. Ok 150-170 stopni, ok 40 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...