Zapiekanka z ziemniaków z kiełbasą

23 marca 2011, dodał: fru
Artykuł zewnętrzny

W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem układamy kolejno warstwę:

-ziemniaków (surowych, pokrojonych w plasterki ok 3-5 mm). Ziemniaki posypujemy curry, solą i papryką.

-cebuli (surowej, pokrojonej w cienkie plasterki)

-dowolnej kiełbasy lub boczku

przesmażonych na maśle pieczarek

– ziemniaków

Warstwy powtarzamy w zależności od wysokości naczynia. Ostatnią warstwę stanowić powinny ziemniaki posypane dużą ilością tartego, żółtego sera. Pieczemy pod przykryciem w temp. Ok 150-170 stopni, ok 40 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...