Zapiekanka z ziemniaków z kiełbasą

23 marca 2011,
dodał: fru
Artykuł zewnętrzny

W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem układamy kolejno warstwę:

-ziemniaków (surowych, pokrojonych w plasterki ok 3-5 mm). Ziemniaki posypujemy curry, solą i papryką.

-cebuli (surowej, pokrojonej w cienkie plasterki)

-dowolnej kiełbasy lub boczku

przesmażonych na maśle pieczarek

– ziemniaków

Warstwy powtarzamy w zależności od wysokości naczynia. Ostatnią warstwę stanowić powinny ziemniaki posypane dużą ilością tartego, żółtego sera. Pieczemy pod przykryciem w temp. Ok 150-170 stopni, ok 40 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...