Zapiekanka z wołowiny i porów

8 października 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Liczba porcji 6

Składniki

* 80 dag mięsa wołowego bez kości (zrazowa),
* 20 dag porów (tylko białe części),
* 12 dag smalcu,
* 2 łyżki pasty pomidorowej,
* 1 łyżeczka przyprawy KUCHAREK na lato,
* 1 łyżeczka cukru,
* sól,
* pieprz czarny mielony Prymat

file1286542697

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osączyć, pokroić w paski, obsmażyć na tłuszczu, wlać ¼ szklanki wody i dusić do miękkości, pod przykryciem, na małym ogniu. Pory oczyścić, przekroić, starannie wymyć, pokroić na kilkucentymetrowe kawałki, lekko podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa. Dodać przyprawę KUCHAREK na lato, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat; dusić kilkanaście minut. Następnie dodać pastę pomidorową, doprawić cukrem oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat i zapiec krótko w piekarniku.
Podawać z ciemnym pieczywem.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....