Zapiekanka z wołowiny i porów

8 października 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Liczba porcji 6

Składniki

* 80 dag mięsa wołowego bez kości (zrazowa),
* 20 dag porów (tylko białe części),
* 12 dag smalcu,
* 2 łyżki pasty pomidorowej,
* 1 łyżeczka przyprawy KUCHAREK na lato,
* 1 łyżeczka cukru,
* sól,
* pieprz czarny mielony Prymat

file1286542697

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osączyć, pokroić w paski, obsmażyć na tłuszczu, wlać ¼ szklanki wody i dusić do miękkości, pod przykryciem, na małym ogniu. Pory oczyścić, przekroić, starannie wymyć, pokroić na kilkucentymetrowe kawałki, lekko podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa. Dodać przyprawę KUCHAREK na lato, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat; dusić kilkanaście minut. Następnie dodać pastę pomidorową, doprawić cukrem oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat i zapiec krótko w piekarniku.
Podawać z ciemnym pieczywem.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...