Zapiekanka z sosem serowym

31 października 2013, dodał: coolinarna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag mięsa mielonego

40 dag pieczarek

makaron świderki

tłuszcz do smażenia

2 cebule

sól, pieprz

Sos serowy:  mąka, margaryna, 2 serki topione gouda

Przygotowanie:

Mięso smażymy na tłuszczu, rozdrabniamy widelcem. Obieramy cebulę, kroimy i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obieramy pieczarki, kroimy i smażymy osobno. Dodajemy pokrojoną cebulę. Gotujemy makaron, odcedzamy. Wszystko razem mieszamy. Sos serowy: z odrobiny mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy  serki topione, mieszamy na maleńkim ogniu, uważać, aby się nie spaliły. Zalewamy szklanką bulionu i mieszamy. Zapiekankę nakładamy na talerze i polewamy sosem.

file1267032418