Zapiekanka z kaszy jęczmiennej

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Kasza jęczmienna 50 g
  • Woda 100 g
  • Olej sojowy lub słonecznikowy łyżeczka 10 g
  • Marchew ½ szt.
  • Pietruszka ½ szt.
  • Seler – plasterek
  • Masło 10 g (½ łyżeczki)
  • Zielona pietruszka, koperek, bazylia, majeranek, sól, bułka tarta

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Kasze ugotować na małym ogniu z dodatkiem oleju. Oczyszczone warzywa opłukać i zetrzeć na tarce, ugotować w niewielkiej ilości wody i doprawić do smaku. Kaszę włożyć do naczynia żaroodpornego, na przemian z warzywami (pierwsza i ostatnia warstwa to kasza). Posypać natką i koperkiem. Po wierzchu polać pozostałym masłem. Zapiec w piekarniku.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...