Zapiekanka z kapustą kiszoną

3 października 2013, dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
600 ml gotowej zupy-kremu z pieczarek
1,5 szkl. mleka
1 drobno pokrojona cebula
35 dag drobno pokrojonej wołowiny peklowanej
3 łyżki musztardy
pół kg odsączonej kapusty kiszonej
25 dag makaronu
20 dag startego szwajcarskiego sera
2 łyżki masła
170 g żytniego chleba pokrojonego w kostkę

Przygotowanie:

Do nagrzanego do 120 stopni piekarnika włożyć kostki chleba – jedną warstwę i opiekać, aż będą suche. Wyjąć i rozdrobnić je, a piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Wymieszać w misce zupę z mlekiem, cebulą, wołowiną i musztardą.
W naczyniu żaroodpornym cienko wysmarowanym tłuszczem równomiernie rozłożyć kapustę, a na niej nieugotowany makaron. Przykryć nieugotowanym makaronem. Polać po wierzchu przygotowaną zupą, posypać serem. W małej misce wymieszać roztopione masło z pokruszonym chlebem żytnim. Posypać nim wierzch zapiekanki.
Przykryć i piec 50 minut. Po zdjęciu pokrywki piec jeszcze 10 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...