Zapiekanka z cukinii i twarogu

28 sierpnia 2013,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

 

 

Składniki:

  •     cukinia ( dość duża)
  •     200 g.twarogu
  •     3 jajka
  •     sól do smaku
  •     1  cebula
  •     1 szkl. bułki tartej
  •     pieprz do smaku
  •     5 łyżek oleju rzepakowego

Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Doprawić solą i pieprzem. Dodać jajka, twaróg, olej i pokrojoną w kostkę cebulę. Na końcu wsypać bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. godzinę.

file1377679907

 



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...